nedelja, 25. februar 2024
Domov arrow AVELPO postopek storitev
AVELPO potek storitev

Povezava in uporaba HTTPS
Do vaših podatkov dostopate s programom AVELPO sitem za arhiviranje, kateri dostopa preko HTTPS varne povezave na strežnik AVELPO. Program AVELPO SA / PRO je  zelo enostaven za uporabo (navodila za uporabo). 
 
Uporaba programa AVELPO sistem za arhiviranje
Ustvarjene varnostne kopije, ki se izvedejo samodejno po urniku, program AVELPO SA / PRO prenese po varni povezavi (HTTPS) na vaš najet diskovni prostor (AVELPO server). Več o programu AVELPO SA in AVELPO SA PRO.
 
Hitrost prenosov podatkov je odvisna od hitrosti povezave, s katero ste povezani na internet. HTTPS okolje (AVELPO), s katerim vzpostavljate povezave, temeljijo na FTTP oziroma optični internetni povezavi, s katero vam zagotavljamo hiter in varen prenos vaših podatkov.

Varnost povezave in podatkov

 • Program AVELPO SA oziroma AVELPO SA PRO, preko katerga se izvajajo varnostne kopije in obnavljate vaše elektronske podatke, vam nudi neprekinjeno zaščito prenosa podatkov z 256 bitnim šifriranjem.
  • Vstop oziroma identifikacija v sistem AVELPO SA se izvede z uporabniškim imenom in geslom, katerega si uporabnik pri registraciji določi sam.
  • Podatki so zaščiteni z ključem (geslo), ki ga določi uporabnik storitev AVELPO SA, zato je dostop do podatkov viden samo uporabniku storitev, ki pozna ključ.
 
Sistem shranjevanja
 • Iz najetega prostora se vaši arhivirani elektronski podatki kopirajo na dodaten diskovni prostor za varnostne kopije.
 • Program AVELPO SA / AVELPO SA PRO vam shranjuje redne dnevnike o obdelavi podatkov (dnevnik arhiviranja in dnevnik obnavljanja). Dnevno pa vam AVELPO strežnik pošlje poročilo o izdelavi varnostne kopije.
  arhiv1
 • Kopiranje podatkov na drugo lokacijo.
  arhiv2
 • Snemanje podatkov na tračne enote, ki se med seboj ločijo po redni in periodični izdelavi varnostnih kopij.

arhiv3

Varovanje podatkov na medijih
Mediji se hranijo in varujejo v trezorju. Prostori, kjer se nahajajo elektronski podatki in ga varujejo za to namenjene varnostne službe so ustrezno zaščiteni in varovani pred nasilnimi vdori in naravnimi pojavi (voda, ogenj, potres....).
arhiv4

 
   
PODROČJA VAROVANJA
Elektronski podatki naših uporabnikov so eno od področij, ki mu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve dosežene, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Področja varovanja podatkov:

varovanje
» Organizacija varovanja
   podatkov in informacij,
varovanje
» fizično varovanje,
varovanje
» varovanje fizičnega
   dostopa osebja do
   medijev in naprav –
   nosilcev podatkov,
varovanje
» varovanje nosilcev
   podatkov
   (mediji in naprave) pred
   okvarami in uničenjem
   (naravne in druge
   katastrofe, okvare…),
varovanje
» varovanje logičnega
   (elektronskega) dostopa
   do podatkov.