sobota, 02. december 2023
Kaj pomeni D2D2T?

D2D2T - Disc-To-Disc-To-Tape SLO-Disk na disk na trak je pristop za računalniško shranjevanje varnostnih kopij (backup) in arhiviranje podatkov, v kateri se najprej vaše varnostne kopije kopirajo na disk sistema za shranjevanje in nato periodično spet kopira na trak sistema za shranjevanje.

Sistem shranjevanja varnostnih kopij, ki temelji na disku in sistem sistem shranjevanja varnostnih kopij, ki temelji na traku, imata prednosti in slabosti. Za mnoge računalniške aplikacije, je pomembno, da so rezervni (backup) podatki takoj na voljo, ko primarni disk postane nedostopnen. V tem scenariju, da bi obnovljali podatke iz traku, ne bi prišel v upoštev oziroma bi bilo nesprejemljivo. Disk backup je boljša rešitev, saj se prenos podatkov lahko štiri do petkrat hitreje kot je mogoče z trakom. Vendar pa je trak bolj ekonomičen način za arhiviranje podatkov, ki jih je treba hraniti dalj časa. Trak je tudi prenosni, kar je dobra izbira za izven kraja skladiščenja.

Sistem D2D2T  zagotavlja najboljše iz obeh stani shranjevanja. To omogoča skrbniku, da avtomatizira dnevne varnostne kopije na disku, da je sposoben izvajati hitro obnavlja in nato premakniti podatke na trak, ko je primeren čas za to. Uporaba traku pa nam omogoča tudi premikanje ali vračanje starejših podatkov.
 
< Nazaj   Naprej >